Domeniul: Foamete “zero”
Produsul traditional reprezinta produsul alimentar fabricat pe teri-toriul national si pentru care se utilizeaza materii prime locale; care nu are in compozitia lui aditivi alimentari; care prezinta o re-teta traditionala; un mod de productie si/sau de prelucrare si un procedeu tehnologic traditional si care se distinge de alte produse similare apartinand aceleiasi categorii. La nivel european, produ-sele traditionale sunt impartite in trei categorii: produse cu denu-mire de origine protejata, cu indicatie geografica protejata si spe-cialitati traditionale garantate. Indicatorul masoara tinta, deoarece determina cresterea numarului de producatori (asociatii) de astfel de produse, dezvoltarea eco-nomica a zonei prin utilizarea produselor specifice, recunoasterea nationala si internationla, extinderea produselor pe piata nationala si internationala.
Unitate de masura: Numar
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.