1. Asigurarea accesului la conditii de locuire adecvate pentru toti cetatenii

INDICATORI NATIONALI

TLS1112 - Tinta 1 - Social - RATA DEPRIVARII SEVERE DE LOCUIRE
Rata deprivarii severe de locuire reprezinta ponderea populatiei care traieste intr-o gospodarie considerata a fi supraaglomerata si care se confrunta, in acelasi timp, cu cel putin una din deprivarile de locuire. Deprivarea de locuire masoara deficientele locuintei si se calculeaza facand referire la cateva caracteristici ale locuintelor: locuinta care prezinta scurgeri de apa prin acoperisul imobilului, igrasie sau podele deteriorate; locuinta intunecoasa, cu lumina naturala insuficienta; locuinta fara baie/ dus in interior; locuinta fara grup sanitar propriu in interior. Se considera sarace persoanele din gospodariile care au un venit disponibil pe adult-echivalent mai mic decat nivelul pragului de saracie (pragul de 60% din mediana veniturilor disponibile pe adult-echivalent).
TLR1111 - Tinta 1 - Social - Rata de supraaglomerare
Rata de supraaglomerare reprezinta procentul populatiei, din populatia totala, care traieste intr-o gospodarie supraaglomerata. Se considera ca o persoana traieste intr-o gospodarie supraaglomerata, daca aceasta nu dispune de un numar minim de camere egal cu: - o camera pentru familie; - camera pentru fiecare cuplu din gospodarie; - camera pentru fiecare persoana singura cu varsta de 18 ani si peste; - o camera pentru fiecare doua persoane de acelasi sex, cu varsta intre 12 si 17 ani; - o camera pentru fiecare persoana cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani care nu este inclusa in categoria anterioara; - o camera pentru perechea de copii sub 12 ani. Se considera sarace persoanele din gospodariile care au un venit disponibil pe adult-echivalent mai mic decat nivelul pragului de saracie (pragul de 60% din mediana veniturilor disponibile pe adult-echivalent).

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Help Desk
Help Desk
Help Desk