2. Injumatatirea pe cap de locuitor a risipei de alimente la nivel de vanzare cu amanuntul si de consum s reducerea pierderilor de alimente de-a lungul lanturilor de productie si de aprovizionare, inclusiv a pierderilor post-recoltare

INDICATORI NATIONALI

TNK1221 - Tinta 2 - Mediu - Numar operatori receptori care au optat pentru diminuarea risipei alimentare
Operatorii receptori (organizatii beneficiare) sunt operatorii din sectorul agroalimentar care desfasoara activitati inregistrate/autorizate sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor, ce raspund de respectarea legislatiei din domeniul igienei alimentelor dupa preluarea acestora de la operatorii donatori, alimente ce sunt destinate a fi furnizate numai consumatorului final. Indicatorul masoara tinta, din perspectiva reducerii risipei alimentare, deoarece operatorii economici din intreg lantul agroalimentar iau masuri ca in toate etapele de productie, de procesare, depozitare, distributie si comercializare a alimentelor, sa fie respectate dispozitiile cu privire la siguranta produselor agroalimentare conform reglementarilor nationale si europene.

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Help Desk
Help Desk
Help Desk