4. Reducerea mortalitatii materne si mortalitatii neonatale, astfel incat sa se situeze sub media UE

INDICATORI NATIONALI

TCS0344 - Tinta 4 - Social - RATA MORTALITATII MATERNE LA 100000 DE NASCUTI-VII
Rata mortalitatii materne reprezinta numarul de decese materne dintr-un an raportat la numarul de nascuti-vii din acelasi an si se exprima in numarul de decese materne la 100 000 nascuti-vii din acelasi an.
TCT0345 - Tinta 4 - Social - RATA MORTALITATII NEONATALE (DECESE LA 1 000 DE NASCUTI-VII)
Rata mortalitatii neonatale (decedati de 0-27 zile) reprezinta numarul de decese in varsta de 0-27 zile dintr-un an raportat la numarul de nascuti-vii din acelasi an si se exprima in numarul de decese in varsta de 0-27 zile la 1000 nascuti-vii din acelasi an.
TCP0341 - Tinta 4 - Social - Speranta de viata la nastere
Speranta de viata la nastere reprezinta numarul mediu de ani pe care ii are de trait un nou nascut, daca ar trai tot restul vietii in conditiile mortalitatii pe varste din perioada de referinta.
TCQ0342 - Tinta 4 - Social - Rata mortalitii infantile
Rata mortalitatii infantile - reprezinta numarul de decese in varsta sub 1 an dintr-un an raportat la numarul de nascuti-vii din acelasi an si se exprima in numarul de decese in varsta sub 1 an la 1000 nascuti-vii din acelasi an.
TCR0343 - Tinta 4 - Social - Rata avorturilor la 1000 femei
Intreruperea de sarcina este eliminarea spontana sau provocata a fatului din corpul mamei la o perioada de gestatie mai mica de 28 de saptamani incheiate, avand drept efect moartea fatului. Nascut-viu - este produsul conceptiei, expulzat sau extras complet din corpul mamei, independent de durata sarcinii si care, dupa aceasta separare, prezinta un semn de viata (respiratie, activitate cardiaca, pulsatii ale cordonului ombilical sau contractii musculare dependente de vointa).

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Help Desk
Help Desk
Help Desk