TSY1681 - Tinta 8 - Economic - INVESTITII IN PRODUSE HARDWARE SI SOFTWARE LA 1000 INVESTITII TOTALE IN PRODUSE SI SERVICII TIC, IN ADMINISTRATIA PUBLICA
Indicatorul se refera la ponderea investitiilor in produse hardware si softwear la 1000 de lei investitii totale in produse si servicii TIC (tehnologiei informatiei si comunicatiilor) in administratia publica.
Investitiile in produse hardware reprezinta cheltuielile efectuate cu achizitionarea de echipamente si parti componente ale echipamentelor hardware de tipul calculatoare personale, calculatoare portabile, servere etc. a caror valoare unitara depaseste 2500 lei.
Investitiile in produse software reprezinta cheltuielile efectuate cu achizitionarea de produse informatice - pachete de produse software, software adaptat etc. a caror valoare unitara depaseste 2500 lei.
TSZ1682 - Tinta 8 - Social - Numarul persoanelor condamnate definitiv pentru infractiuni de coruptie si de serviciu
Persoane condamnate definitiv de instantele judecatoresti pentru infractiuni de coruptie si serviciu se refera la numarul de persoane condamnate definitiv pentru infractiunile savarsite in materie penala, pentru una dintre faptele prevazute de Codul Penal, astfel:
- Luarea de mita (art. 289 Cod Penal) reprezinta fapta functionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeste bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori accepta promisiunea unor astfel de foloase, in legatura cu indeplinirea, neindeplinirea, urgentarea ori intarzierea indeplinirii unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu sau in legatura cu indeplinirea unui act contrar acestor indatoriri.
- Darea de mita (art.290 Cod Penal) reprezinta promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, in conditiile aratate in art. 289 Cod Penal. Fapta astfel definita nu constituie infractiune atunci cand mituitorul a fost constrans prin orice mijloace de catre cel care a luat mita.
- Traficul de influenta (art.291 Cod Penal) reprezinta pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, savarsita de catre o persoana care are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar public si care promite ca il va determina pe acesta sa indeplineasca, sa nu indeplineasca, sa urgenteze ori sa intarzie indeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu sau sa indeplineasca un act contrar acestor indatoriri.
- In categoria "alte infractiuni de coruptie si serviciu" sunt incluse infractiunile referitoare la: cumpararea de influenta (art.292 Cod Penal), fapte savarsite de catre membrii instantelor de arbitraj sau in legatura cu acestia (art.293 Cod Penal), fapte savarsite de catre functionari straini sau in legatura cu acestia (art.294 Cod Penal), delapidarea (art.295 Cod Penal), purtarea abuziva (art.296 Cod Penal), abuzul in serviciu (art.297 Cod Penal), neglijenta in serviciu (art.298 Cod Penal), folosirea abuziva a functiei in scop sexual (art.299 Cod Penal), uzurparea functiei (art.300 Cod Penal), conflictul de interese (art.301 Cod Penal), violarea secretului corespondentei (art.302 Cod Penal), divulgarea informatiilor secrete de stat (art.303 Cod Penal), divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice (art.304 Cod Penal), neglijenta in pastrarea informatiilor (art.305 Cod Penal), obtinerea ilegala de fonduri (art.306 Cod Penal), deturnarea de fonduri (art.307 Cod Penal), infractiuni de coruptie si de serviciu comise de alte personae (art.308 Cod Penal), faptele care au produs consecinte deosebit de grave (art.309 Cod Penal).
TTB1684 - Tinta 8 - Mediu - Ponderea persoanelor care au transmis prin internet formulare completate la autoritatile publice, in ultimele 12 luni
Se refera la persoanele care au utilizat internetul pentru a interactiona cu autoritatile publice, atat pentru servicii publice (educatie, sanatate), cat si pentru activitati administrative (impozite, taxe, asigurari sociale, alte tipuri de declaratii, autorizatii), in scopul returnarii formularelor completate.
TTC1685 - Tinta 8 - Mediu - Ponderea persoanelor care au interactionat prin internet cu autoritatile publice, in ultimele 12 luni
Se refera la persoanele care au utilizat internetul pentru a interactiona cu autoritatile publice, atat pentru servicii publice (educatie, sanatate), cat si pentru activitati administrative (impozite, taxe, asigurari sociale, alte tipuri de declaratii, autorizatii). Contactul prin e-mail este exclus.