8. Reducerea cu o treime a mortalitatii premature cauzate de bolile netransmisibile prin prevenire si tratament si prin promovarea sanatatii si bunastarii mintale

INDICATORI NATIONALI

TDG0383 - Tinta 8 - Social - RATA DECESELOR CAUZATE DE TUMORI
Numarul persoanelor decedate datorate tumorilor din anul de referinta raportat la populatia din anul respectiv si se exprima in numar de decese datorate tumorilor la 100000 locuitori.
TDH0384 - Tinta 8 - Social - RATA SINUCIDERILOR

Numarul persoanelor decedate datorate sinuciderilor (leziunilor auto-provocate) din anul de referinta raportat la populatia din anul respectiv si se exprima in numar de decese datorate sinuciderilor la 100000 locuitori.

TDI0385 - Tinta 8 - Social - RATA MORTALITATII DIN CAUZA OTRAVIRII ACCIDENTALE PRIN SAU LA EXPUNEREA LA SUBSTANTE NOCIVE
Numarul persoanelor decedate datorate otravirii accidentale prin sau la expunerea la substante nocive din anul de referinta raportat la populatia din anul respectiv si se exprima in numar de decese datorate otravirii accidentale prin sau la expunerea la substante nocive la 100000 locuitori.
TDE0381 - Tinta 8 - Social - Structura persoanelor de 16 ani si peste dupa starea de sanatate auto-declarata
Cuprinde persoanele din gospodaria cercetata care la data de 1 ianuarie a anului in care s-a desfasurat ancheta aveau varsta implinita de 16 ani sau mai mult.
TDF0382 - Tinta 8 - Social - Rata persoanelor decedate din cauza tulburarilor mentale si de comportament
Numarul persoanelor decedate datorate tulburarilor mentale si de comportament din anul de referinta raportat la populatia din anul respectiv si se exprima in numar de decese datorate tulburarilor mentale si de comportament la 100000 locuitori.

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Help Desk
Help Desk
Help Desk