Barometrul 13

BAROMETRE

Q01.În general, considerați că România în momentul de față se îndreaptă într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?
Q02.Care credeţi că sunt cele mai importante două probleme cu care se confruntă România în prezent, dintre următoarele?
Q03.Cum considerați că este situația economiei României în momentul de față?
Q04.Cum considerati ca este situatia în momentul de fata în privinta urmatoarelor aspecte: Situatia financiara a gospodariei Dvs?
Q05.Cum considerati ca este situatia în momentul de fata în privinta urmatoarelor aspecte: Situatia locului Dvs de munca?
Q06.Dacă ați fi avea putere de decizie, în ce sector ați investi prioritar pentru a stimula dezvoltarea economică a țării?
Q07.În ce măsură sunteți de acord sau nu cu adoptarea monedei euro în România și renunțarea la leu?
Q08.Cum considerați că sunt condițiile de muncă în România în momentul de față?
Q09.Din câte știți Dvs, nivelul de trai în România a crescut, a scăzut sau a rămas la fel față de anii anteriori?
Q10.În privința economiei românești, părerile sunt împărțite. Unii consideră că este mai bine ca România să-și bazeze dezvoltarea economică îndeosebi pe exporturi. Alții, din contră, consideră că este mai bine ca România să se bazeze îndeosebi pe consum intern. Dvs. cu care din aceste opinii sunteți mai degrabă de acord?
Q12.În ce măsură considerați că investițiile străine de capital contribuie la îmbunătățirea nivelului de dezvoltare a României?
Q13.În privința firmelor nou înființate din România, părerile sunt împărțite.
Q14.În privința firmelor din România, părerile sunt împărțite. Dvs. cu care din aceste opinii sunteti mai degraba de acord?
Q15.În privința firmelor din România, părerile sunt împărțite. Dvs. cu care din aceste opinii sunteti mai degraba de acord?
Q16.Pe o scală de la 1 la 5, unde 1 înseamnă “Firmele în România sunt eficiente datorită costului redus al forței de muncă”, iar 5 înseamnă “Firmele în România sunt eficiente datorită in-vestițiilor în tehnologie, managementului și inovării”, Dvs. unde v-ați situa?
Q17.In ce masura sunteti de acord cu urmatoarele afirmatii privind mediul de afaceri in Romania: Romanii au spirit intreprinzator?
Q18.In ce masura sunteti de acord cu urmatoarele afirmatii privind mediul de afaceri in Romania: Mediul de afaceri in Romania este favorabil dezvoltarii durabile?
Q19.In ce masura sunteti de acord cu urmatoarele afirmatii privind mediul de afaceri in Romania: Mediul de afaceri in Romania este favorabil deschiderii de noi firme?
Q20.In ce masura sunteti de acord cu urmatoarele afirmatii privind mediul de afaceri in Romania: Mediul de afaceri in Romania este favorabil functionarii firmelor deja existente?
Q21 - In ce masura sunteti de acord cu urmatoarele afirmatii privind mediul de afaceri in Romania: Mediul de afaceri in Romania este favorabil inovarii si modernizarii tehnologice?
Q22 - In ce masura sunteti multumit de actiunile statului roman in urmatoarele privinte: Asigurarea accesului nediscriminatoriu pe piata muncii pentru femei, barbati, a persoanelor cu dizabilitati si a tinerilor?
Q23 - In ce masura sunteti multumit de actiunile statului roman in urmatoarele privinte: Sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii?
Q24 - In ce masura sunteti multumit de actiunile statului roman in urmatoarele privinte: Sprijinirea tinerilor intreprinzatori sa creeze firme noi (start up-uri)?
Q25 - In ce masura sunteti multumit de actiunile statului roman in urmatoarele privinte: incurajarea contractelor de munca cu program flexibil?
Q26 - In ce masura sunteti multumit de actiunile statului roman in urmatoarele privinte: incurajarea contractelor de munca la distanta (munca de acasa) in contextul pandemiei Covid?
Q27 - In ce masura sunteti multumit de actiunile statului roman in urmatoarele privinte: Promovarea turismului durabil?
Q28 - In ce masura sunteti multumit de actiunile statului roman in urmatoarele privinte: Crearea de locuri de munca decente?
Q29 - In ce masura sunteti multumit de actiunile statului roman in urmatoarele privinte: Combaterea somajului?
Q30 - In ce masura sunteti multumit de actiunile statului roman in urmatoarele privinte: Combaterea somajului in randul tinerilor?
Q31 - In ce masura sunteti multumit de actiunile statului roman in urmatoarele privinte: Combaterea muncii fara documente („la negru”)?
Q32 - In ce masura sunteti multumit de actiunile statului roman in urmatoarele privinte: incurajarea creativitatii si inovarii in economie?
Q33 - In ce masura sunteti multumit de actiunile statului roman in urmatoarele privinte: Asigurarea de facilitati pentru copiii mici ai angajatilor (crese, gradinite)?
Q34 - In ce masura sunteti multumit de actiunile statului roman in urmatoarele privinte: Sprijinirea firmelor mici si mijlocii sa aiba acces la servicii financiare?
Q35 - In ce masura sunteti multumit de actiunile statului roman in urmatoarele privinte: Sprijinirea modernizarii tehnologice a economiei?
Q36 - In ce masura sunteti multumit de actiunile statului roman in urmatoarele privinte: Valorificarea potentialului local (economic, turism, traditii)?
Q37.Cunoașteți persoane afectate de situația din 2020 care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în situație de risc de a-și pierde locul de muncă?
Q38.Față de nivelul anului trecut credeți că sunt mai multe sau mai putine posibilități de a găsi un loc de muncă?
Q39.Față de nivelul anului trecut credeți că sunt mai mulți sau mai putini șomeri?
Q40.Pe viitor, vă gândiți să deschideți o afacere?
Q41.Din punctul de vedere al veniturilor din familia Dvs., în ce categorie credeţi că vă încadraţi cel mai bine?
Q42.În momentul de față, aveți un loc de muncă sau nu?
Q43 - In ce masura sunteti multumit de urmatoarele aspecte de la locul Dvs de munca: Masurile de sanatate si siguranta in munca?
Q44 - In ce masura sunteti multumit de urmatoarele aspecte de la locul Dvs de munca: Atmosfera la locul de munca?
Q45 - In ce masura sunteti multumit de urmatoarele aspecte de la locul Dvs de munca: Echilibrul intre viata profesionala si cea personala?
Q46 - In ce masura sunteti multumit de urmatoarele aspecte de la locul Dvs de munca: Dialogul social?
Q47 - In ce masura sunteti multumit de urmatoarele aspecte de la locul Dvs de munca: Egalitatea in drepturi intre femei si barbati (abuzuri si discriminare la locul de munca)?
Q48 - In ce masura sunteti multumit de urmatoarele aspecte de la locul Dvs de munca: Protejarea salariatilor in varsta?
Q49 - In ce masura sunteti multumit de urmatoarele aspecte de la locul Dvs de munca: Formarea profesionala?
Q50.Vi s-a solicitat vreodată să veniți la muncă în regim de urgență?
Q51.Vi s-a solicitat vreodată să lucrați în timpul Dvs liber pentru a vă putea îndeplini îndato-ririle de servici?
Q52.Ați obținut ușor o învoire de 1-2 ore în timpul programului de lucru pentru a vă ocupa de probleme urgente de familie?
Q53 - Considerati ca la locul Dvs de munca exista urmatoarele forme de discriminare sau nu: Discriminare rasiala?
Q54 - Considerati ca la locul Dvs de munca exista urmatoarele forme de discriminare sau nu: Discriminare de gen?
Q55 - Considerati ca la locul Dvs de munca exista urmatoarele forme de discriminare sau nu: Discriminare de varsta?
Q56 - Considerati ca la locul Dvs de munca exista urmatoarele forme de discriminare sau nu: Discriminare bazata pe orientarea sexuala?
Q57 - Considerati ca la locul Dvs de munca exista urmatoarele forme de discriminare sau nu: Discriminare ce tine de activitatea sindicala?
Q59.Pe lângă salariul de încadrare, primiți și următoarele tipuri de venituri sau nu: Ore suplimentare
Q60.Pe lângă salariul de încadrare, primiți și următoarele tipuri de venituri sau nu: Prime de performanță
Q61.Pe lângă salariul de încadrare, primiți și următoarele tipuri de venituri sau nu: Sporuri
Q62.Pe lângă salariul de încadrare, primiți și următoarele tipuri de venituri sau nu: Prime ocazionale (de sărbători, de vacanță sau concediu)
Q63.În ce măsură situația din 2020 v-a afectat locul de muncă sau afacerea?
Q58 - Q50. Cât din venitul Dvs. reprezinta salariul de încadrare, în procente, de la 0% la 100%?

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Help Desk
Help Desk
Help Desk