Barometrul 41

BAROMETRE

Q1. În general, considerați că România în momentul de față se îndreaptă într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?
Q2. Cât de mulțumit sau de nemulțumit sunteți de activitatea statului român privind protejarea celor bolnavi de tuberculoză?
Q3. În privința celor bolnavi de tuberculoză, părerile sunt împărțite. Unii oameni se poartă cu ei normal, la fel ca și cu ceilalți oameni. Alții, din contră, îi privesc cu suspiciune, îi stigmati-zează. Dvs. cum credeți că sunt trat
Q4. Cât de ușor sau de greu considerați că au acces persoanele bolnave de tuberculoză la următoarele? Locuri de muncă
Q5. Cât de ușor sau de greu considerați că au acces persoanele bolnave de tuberculoză la următoarele? Educație
Q6. Cât de ușor sau de greu considerați că au acces persoanele bolnave de tuberculoză la următoarele? Servicii publice
Q7. Cât de ușor sau de greu considerați că au acces persoanele bolnave de tuberculoză la următoarele? Programe de finanțare a tratamentelor medicale
Q8. În privința rolului mass media față de cei bolnavi de tuberculoză, părerile sunt împărțite. Dvs. cu care din următoarele două opinii sunteți mai degrabă de acord?
Q9. Din punct de vedere al pregătirii, cum considerați că este sistemul de sănătate din România pentru a-i trata pe cei bolnavi de tuberculoză?
Q10. Din punct de vedere al felului în care se poartă personalul medical cu cei bolnavi de tubercu-loză, părerile sunt împărțite. Dvs. cu care din următoarele două opinii sunteți mai degrabă de acord?
Q11. Aveți cunoștință de existența unor asociații de sprijin care îi ajută pe cei bolnavi de tuberculoză?
Q12. În ce măsură sunteți de acord sau nu cu următoarea afirmație: “Cei bolnavi de tuberculoză trebuie să beneficieze de facilități fiscale”?
Q13. În România, cât de mult sau de puțin considerați că ajută asociațiile de sprijin pe cei bolnavi de tuberculoză?
Q14. Vă propun să discutăm în cele ce urmează despre situația persoanelor din România infectate cu virusul HIV (bolnave de SIDA). Știți care sunt efectele infecției cu virusul HIV (boala SIDA)?
Q15. În ce măsură vă simțiți amenințat că veți fi infectat cu virusul HIV?
Q16. În ceea ce privește activitatea statului român privind protejarea celor infectați cu virusul HIV (bolnavi de SIDA) puteți afirma că dvs. sunteți...?
Q17. În privința celor infectați cu virusul HIV (bolnavi de SIDA), părerile sunt împărțite. Unii oame-ni se poartă cu ei normal, (la fel ca și cu ceilalți oameni). Alții, din contră, îi privesc cu suspi-ciune, îi stigmatizează. Dvs. cum
Q18. Cât de ușor sau de greu considerați că au acces persoanele infectate cu virusul HIV (bolnave de SIDA) la următoarele? Locuri de muncă
Q19. Cât de ușor sau de greu considerați că au acces persoanele infectate cu virusul HIV (bolnave de SIDA) la următoarele? Educație
Q20. Cât de ușor sau de greu considerați că au acces persoanele infectate cu virusul HIV (bolnave de SIDA) la următoarele? Servicii publice
Q21. Cât de ușor sau de greu considerați că au acces persoanele infectate cu virusul HIV (bolnave de SIDA) la următoarele? Programe de finanțare a tratamentelor medicale
Q22. În privința vieții sexuale a celor infectați cu virusul HIV (bolnavi de SIDA), părerile sunt împărțite. Dvs. cu care din următoarele două opinii sunteți mai degrabă de acord?
Q23. În privința rolului mass media față de cei infectați cu virusul HIV (bolnavi de SIDA), părerile sunt împărțite. Dvs. cu care din următoarele două opinii sunteți mai degrabă de acord?
Q24. Cât de pregătit considerați că este sistemul de sănătate din România pentru a-i trata pe cei infectați cu virusul HIV (bolnavi de SIDA)?
Q25. În privința felului în care se poartă personalul medical cu cei infectați cu virusul HIV (bolnavi de SIDA), părerile sunt împărțite. Dvs. cu care din următoarele două opinii sunteți mai de-grabă de acord?
Q26. În ce măsură ați fi de acord să lucrați cu o persoană seropozitivă, infectată cu virusul HIV, în același spațiu de lucru, la mai puțin de 3 metri distanță?
Q27. În ce măsură ați fi de acord să locuiți în aceeași casă cu o persoană seropozitivă, infectată cu virusul HIV?
Q28. În privința tratamentului celor infectați cu virusul HIV (bolnavi de SIDA), părerile sunt împărțite. Dvs. cu care din următoarele două opinii sunteți mai degrabă de acord?
Q29. În privința tratamentului celor infectați cu virusul HIV (bolnavi de SIDA), părerile sunt împărțite. Dvs. cu care din următoarele două opinii sunteți mai degrabă de acord?
Q30. În România, cât de mult sau de puțin considerați că ajută asociațiile de sprijin pe cei infectați cu virusul HIV (bolnavi de SIDA)?
Q31. Cât de probabil considerați că este să vă puteți infecta cu virusul HIV dacă interacționați în viața obișnuită, de zi cu zi (viața socială sau profesională) cu o persoană infectată cu virusul HIV?
Q32. Cât de probabil considerați că este să vă puteți infecta cu virusul HIV dacă aveți contact se-xual cu o persoană infectată cu virusul HIV?
Q33. În ce măsură sunteți de acord cu următoarele afirmații despre persoanele infectate cu virusul HIV? Trebuie să aibă acces garantat la îngrijiri medicale
Q34. În ce măsură sunteți de acord cu următoarele afirmații despre persoanele infectate cu virusul HIV? Trebuie să aibă acces garantat la școală
Q35. În ce măsură sunteți de acord cu următoarele afirmații despre persoanele infectate cu virusul HIV? Trebuie să aibă acces garantat la locuri de muncă
Q36. În ce măsură sunteți de acord cu următoarele afirmații despre persoanele infectate cu virusul HIV? Trebuie să fie favorizate pentru îngrijiri medicale în spitale, față de persoane care suferă de alte boli
Q37. În ce măsură sunteți de acord sau nu cu următoarea afirmație: “Cei infectați cu virusul HIV (bolnavi de SIDA) trebuie să beneficieze de facilități fiscale”?
Q38. Știați că virusul HIV poate fi netransmisibil pe cale sexuală, dacă persoana seropozitivă (infectată cu virusul HIV) are supresie virală prin tratament corect?

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Help Desk
Help Desk
Help Desk