C-D și inovare

INDICATORI EUROPENI

Cheltuielile interne brute pentru Cercetare - Dezvoltare
Indicatorul măsoară cheltuielile interne brute pentru Cercetare&Dezvoltare (GERD) ca procent din produsul intern brut (PIB). „Cercetarea și dezvoltarea experimentală cuprind lucrări creative întreprinse în mod sistematic pentru a crește stocul de cunoștințe, inclusiv cunoștințele despre om, cultură și societate și utilizarea acestui stoc de cunoștințe pentru a elabora noi aplicații”
Acoperire cu internet de mare viteză, după tipul de zonă

Indicatorul măsoară ponderea gospodăriilor cu conexiune fixă la rețea de foarte mare capacitate (VHCN). Rețea de foarte mare capacitate înseamnă fie o rețea de comunicații electronice care constă în întregime din elemente de fibră optică cel puțin până la punctul de distribuție din locația de deservire, fie o rețea de comunicații electronice capabilă să furnizeze, în condiții obișnuite de vârf, performanțe similare de rețea.

Ocuparea forței de muncă în domeniile producției de înaltă tehnologie și medie spre înaltă tehnologie și serviciilor cu grad ridicat de cunoștințe
Indicatorul măsoară ocuparea forței de muncă în sectoarele de producție de înaltă tehnologie și medie spre înaltă tehnologie și în sectoarele de servicii cu grad ridicat de cunoștințe, ca pondere a numărului total de locuri de muncă.
Personalul de cercetare – dezvoltare pe sectoare
Indicatorul măsoară ponderea personalului de cercetare și dezvoltare, echivalent cu normă întreagă ca parte a populației active din punct de vedere economic („forța de muncă”).
Personal C-D se referă la ocupația efectivă a persoanelor, și anume dacă sunt angajați direct în C-D, adică în activitatea creativă și sistematică întreprinsă pentru a crește stocul de cunoștințe sau pentru a concepe noi aplicații ale cunoștințelor existente ”
Cereri de brevet înregistrate la Oficiul European de Brevete
Indicatorul măsoară numărul de cereri de protecție a brevetului unei invenții depuse la Oficiul European de Brevete (OEB), indiferent dacă acestea sunt sau nu acordate.
Absolvenți de învățământ terțiar în funcție de sex

Indicatorul măsoară ponderea populației în vârstă de 25-34 de ani care a absolvit cu succes studii terțiare (de exemplu, la universitate sau la o instituție tehnică superioară)

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Help Desk
Help Desk
Help Desk