Orizont 1 - Economic - Valoarea productiei de fructe si legume

Domeniul: Foamete “zero”

Subdomeniul: Agricultura ecologica și alimente sănătoase

În perioada 2008 - 2019, valoarea producţiei de fructe şi legume prezintă un trend oscilant, înregistrând variaţii de la un an la altul în funcţie de cantitatea de fructe şi legume obţinute într-un an calendaristic. Astfel, comparativ cu anul 2008, în anul 2019 se constată o creștere a volumului de fructe şi legume. Aportul cel mai mare, în valoarea producţiei de fructe şi legume, îl au fructele şi legumele proaspete, care au un rol important la sănătatea oamenilor. În acest sens, au fost întreprinse măsuri şi programe pentru consumul acestora, cum ar fi introducerea fructelor şi legumelor în şcoli, precum şi campanii de încurajare şi susținere a consumului de fructe şi legume, acestea fiind o sursă importantă de vitamine, minerale, microelemente şi un factor de prevenire a obezităţii, prin reducerea aportului energetic al alimentaţiei.

Selectați un singur set de date pentru a vedea Trendul sau Media Mobilă. (exemplu: Feminin, 2008)

Filtre Alese

GEO: 7 zone selectatex


Pentru actualizare grafic, click Afișează date.
3AFIȘEAZĂ DATE

Periodicitate: Anuală

Unitate de masura: Milioane lei

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Help Desk
Help Desk
Help Desk