Domeniul: Foamete “zero”
Subdomeniul: Agricultura ecologica și alimente sănătoase
În perioada 2008 - 2019, valoarea producţiei de fructe şi legume prezintă un trend oscilant, înregistrând variaţii de la un an la altul în funcţie de cantitatea de fructe şi legume obţinute într-un an calendaristic. Astfel, comparativ cu anul 2008, în anul 2019 se constată o creștere a volumului de fructe şi legume. Aportul cel mai mare, în valoarea producţiei de fructe şi legume, îl au fructele şi legumele proaspete, care au un rol important la sănătatea oamenilor. În acest sens, au fost întreprinse măsuri şi programe pentru consumul acestora, cum ar fi introducerea fructelor şi legumelor în şcoli, precum şi campanii de încurajare şi susținere a consumului de fructe şi legume, acestea fiind o sursă importantă de vitamine, minerale, microelemente şi un factor de prevenire a obezităţii, prin reducerea aportului energetic al alimentaţiei.
Periodicitate: Anuală
Unitate de masura: Milioane lei
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.