Orizont 2 - Economic - Nivelul biomasei din peste provenit din pescuit si acvacultura

Domeniul: Viața acvatică

Subdomeniul: Protejarea și conservarea resurselor acvatice vii

Creșterea peștilor reprezintă un sector de producție important, fiind unul dintre sectoarele de producție cu o dezvoltare rapidă, furnizând, în perioada 2008-2014, o cantitate dublă sau triplă de pește pentru a fi utilizată în economie față de cât s-a pescuit din mediul natural, după cum se poate observa în graficul de mai sus. În perioada analizată, nivelul biomasei din pește provenit din pescuit și acvacultură au cunoscut o evoluție crescătoare. Evoluția celor două categorii de biomasă este aceeași, continuând să crească de la un an la altul. În perioada analizată, în anul 2017 a fost înregistrat cel mai mare nivel al biomasei din pește de captură (9859 tone), fiind mai mare de aproape 3 ori față de nivelul anului 2008. În ceea ce privește biomasa din pește provenit din acvacultură, în anul 2018 a fost înregistrat cel mai mare nivel (9974 tone), cu 575 tone mai mult față de anul 2008.

Cunoașterea acestor două fluxuri de biomasă, captură și acvacultură, din punct de vedere tehnic și economic, are o importanță deosebită pentru politicile de mediu.

Selectați un singur set de date pentru a vedea Trendul sau Media Mobilă. (exemplu: Feminin, 2008)

Filtre Alese

GEO: 7 zone selectatex


Pentru actualizare grafic, click Afișează date.
3AFIȘEAZĂ DATE

Periodicitate: Anuală

Unitate de masura: Tone

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Help Desk
Help Desk
Help Desk