Orizont 3 - Social - Numarul paturilor de spital pentru internare continua din Romania care revin, in medie, la 1000 locuitori

Domeniul: Sănătate și bunăstare

Subdomeniul: Accesul la sănătate

Accesul la îngrijirea medicală performantă, la cele mai noi şi complexe metode de dignosticare şi tratament reprezintă un drept fundamental al fiecăruia. Alături de îngrijirea primară, furnizată de medicul de familie, îngrijirea complexă se furnizează la cele mai înalte standarde în spitale.

Internarea continuă (pentru cel puţin o noapte) permite realizarea seturilor de analize, investigaţii imagistice, stabilirea planurilor de tratament, realizarea intervenţiilor chirurgicale sau a altor proceduri medicale necesare tratării diferitelor boli acute sau cronice.

Un număr mai mare de paturi de spital pentru internare continuă înseamnă mai multe şanse de depistare precoce a unor boli grave, precum cancerul, şansa de a trata mai mulţi pacienţi, o populaţie mai sănătoasă şi, nu în ultimul rând, diminuarea numărului de decese prin unele boli care pot fi tratate.

În perioada 2008-2019, numărul paturilor de spital care a revenit, în medie, la 1000 de locuitori a variat, fiind de 6,7-6,8 paturi la 1000 locuitori în perioada 2008-2009, apoi, din anul 2010, reforma sanitară, demarată de Ministerul Sănătăţii privind descentralizarea şi evaluarea spitalelor, a avut ca efect închiderea unităţilor spitaliceşti care nu au corespuns unor standarde minime de calitate, iar efectele s-au regăsit în diminuarea numărului de paturi de spital, în perioada 2010-2013 numărul paturilor de spital care au revenit, în medie, la 1000 locuitori fiind de 6,4 - 6,5 paturi.

Din 2014 numărul paturilor de spital a început să crească constant, în anii 2015 şi 2016 revenind, în medie, 6,7 paturi de spital la 1000 locuitori, iar în perioada 2017-2019 au revenit, în medie, 6,8 - 6,9 paturi de spital la 1000 locuitori.

Selectați un singur set de date pentru a vedea Trendul sau Media Mobilă. (exemplu: Feminin, 2008)

Filtre Alese

GEO: 7 zone selectatex


Pentru actualizare grafic, click Afișează date.
3AFIȘEAZĂ DATE

Periodicitate: Anuală

Unitate de masura: Paturi de spital/1000 locuitori

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Help Desk
Help Desk
Help Desk