Orizont 3 - Social - Persoane aflate in risc de saracie sau excluziune sociala, pe sexe

Domeniul: Fără sărăcie

Subdomeniul: Stimularea pieței muncii

Unul dintre obiectivele României asumat în Strategia Europa 2020 este reducerea numărului de persoane expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială cu 580.000, până în anul 2020. În anul 2019, numărul persoanelor expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială a scăzut comparativ cu anul 2008, cu peste 3 milioane persoane, iar faţă de anul 2018 cu 287 mii persoane.


Analiza pe sexe evidenţiază un risc de sărăcie sau excluziune socială mai răspândit în rândul femeilor decât în rândul bărbaţilor, pe întreaga perioadă analizată. Per ansamblu, în perioada 2008-2019, riscul de sărăcie sau excluziune socială a scăzut atât în rândul bărbaţilor, cât şi în cazul femeilor. Astfel, numărul bărbaţilor aflaţi în risc de sărăcie sau excluziune socială a scăzut în 2019 faţă de 2008 cu aproape 1,5 milioane persoane, iar în rândul femeilor cu aproape 1,6 milioane persoane.

Selectați un singur set de date pentru a vedea Trendul sau Media Mobilă. (exemplu: Feminin, 2008)

Filtre Alese

GEO: 7 zone selectatex


Pentru actualizare grafic, click Afișează date.
3AFIȘEAZĂ DATE

Periodicitate: Anuală

Unitate de masura: Mii persoane

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Help Desk
Help Desk
Help Desk