PIB pe cap de locuitor ajustat în funcție de puterea cumpărare

PIB-ul pe cap de locuitor este calculat ca raportul dintre PIB și populația medie, într-un an specific. Cifrele de bază sunt exprimate în standardele puterii de cumpărare (PPS), care reprezintă o monedă comună ce elimină diferențele de niveluri de preț între țări pentru a permite comparații semnificative ale volumului PIB-ului.
Valorile sunt oferite și ca indice calculat în raport cu media Uniunii Europene stabilită la 100. Dacă indicele unei țări este mai mare de 100, nivelul PIB pe cap de locuitor al acestei țări este mai mare decât media UE și invers. Indicele este destinat comparațiilor între țări, mai degrabă decât pentru comparații temporale.
Indicatorul de disparități este calculat ca și coeficient de variație al cifrelor naționale. Această serie de timp oferă o măsură a convergenței activității economice între statele membre ale UE.

Detalii metodologice (en).

 

Seturi de date

Coefficient of variation of volume indices of expenditures per capita (percentage)
Real expenditure per capita (in PPS_EU27_2020)
Volume indices of real expenditures per capita (in PPS_EU27_2020=100)

Domeniul: Inegalități reduse

Subdomeniul: Inegalități între țări

Unitate de masura: Procent

1Selectează filtrul

GEO

Selectează GEO

Selectează tot
România
ECE
EU28
Deselectează tot

2APLICĂ FILTRU

Filtre Alese

GEO: 7 zone selectatex


Pentru actualizare grafic, click Afișează date.
3AFIȘEAZĂ DATE
DESCARCĂ DATE (RDF)

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Help Desk
Help Desk
Help Desk