Rata lipsei severe de locuințe în funcție de riscul de sărăcie

Rata severă a lipsei de locuință este definită ca procentul din populația care locuiește într-o locuință care este considerată supraaglomerată, prezentând totodată cel puțin una dintre următoarele:

i) un acoperiș care are scurgeri
ii) fără cadă/duș și fără toaletă interioară,
iii) considerată prea întunecată.

Indicatorul măsoară anii de viață pierduți din cauza expunerii la particule (PM2,5). PM2,5 sunt particule al căror diametru este mai mic de 2,5 micrometri și care pot fi transportate adânc în plămâni, unde pot provoca inflamații și exacerba starea persoanelor care suferă de boli cardiace și pulmonare. Anii de viață pierduți sunt definiți ca anii de viață potențiali pierduți ca urmare a morții premature și reprezintă o estimare a numărului mediu de ani pe care i-ar fi trăit o persoană dacă nu ar fi murit prematur.

Detalii metodologice (en).

 

Seturi de date

Peste 60% din mediana venitului echivalat
Sub 60% din mediana venitului echivalat
Total

Domeniul: Orașe și comunități durabile

Subdomeniul: Calitatea vieții în orașe și comunități

Unitate de masura: Procente (%)

1Selectează filtrul

GEO

Selectează GEO

Selectează tot
România
ECE
EU28
Deselectează tot
2APLICĂ FILTRU

Filtre Alese

GEO: 7 zone selectatex


Pentru actualizare grafic, click Afișează date.
3AFIȘEAZĂ DATE
DESCARCĂ DATE (RDF)

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Help Desk
Help Desk
Help Desk