Domeniul: Egalitate de gen
Subdomeniul: Organizare și responsabilite în cadrul gospodăriei
În România, problematica egalităţii de şanse este reglementată printr-o lege specială, Legea 229/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 202 din 2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi. Pe lângă prevederile generale, legea prezintă domeniile în care se aplică măsurile pentru promovarea egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi şi pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare bazate pe gen. România se află printre primele locuri în Uniunea Europeană în ce privește numărul femeilor aflate în poziții cheie de management, atât în companiile cu capital străin, cât și în cele românești.
În 2020, în cele mai mari companii listate la bursă din România, numărul funcțiilor de CEO, executivi sau poziții de non-executivi deținute de femei a scăzut comparativ cu anul 2019, când proporția femeilor care dețineau roluri de management în companiile listate la bursă era de 33,8% (funcții de executivi), 23,1% (CEO). Proporția funcțiilor de non executivi și reprezentanți ai angajaților deținute de femei a înregistrat însă în acest an o creștere de 0,2 puncte procentuale față de anul precedent.
Periodicitate: Anuală
Unitate de masura: Procente (%)
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.