Orizont 2 - Social - Rata riscului de saracie sau excluziune sociala (AROPE), pe regiuni de dezvoltare

Domeniul: Fără sărăcie

Subdomeniul: Incluziune socială

În profil regional riscul de sărăcie sau excluziune socială este inegal distribuit. Păstrând proporţia, se observă cam aceeaşi distribuţie a regiunilor ca şi în cazul ratei sărăciei relative. În anul 2019, cea mai mare rată a riscului de sărăcie sau excluziune socială se înregistrează în regiunea Nord-Est (47,1%), urmată îndeaproape de regiunile Sud-Est (40,1%) şi Sud-Vest Oltenia (38,9%). În anul 2019, faţă de anul precedent, rata sărăciei sau excluziunii sociale a scăzut în majoritatea regiunilor, în mod special în regiunea Bucureşti – Ilfov cu 7,4 puncte procentuale, dar a crescut în regiunea Nord-Est cu 2,4 puncte procentuale.

În anul 2019, comparativ cu anul 2008, cele mai mari scăderi ale ratei riscului de sărăcie sau excluziune socială s-au înregistrat în regiunile: Bucureşti-Ilfov (20,0 puncte procentuale), Sud-Vest Oltenia (17,7 puncte procentuale), Nord–Vest (15,6 puncte procentuale) şi Centru (14,6 puncte procentuale).

Selectați un singur set de date pentru a vedea Trendul sau Media Mobilă. (exemplu: Feminin, 2008)

Filtre Alese

GEO: 7 zone selectatex


Pentru actualizare grafic, click Afișează date.
3AFIȘEAZĂ DATE

Periodicitate: Anuală

Unitate de masura: Procente (%)

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Help Desk
Help Desk
Help Desk