Barometrul 6

BAROMETRE

B6.Q01. În general, considerați că România în momentul de față se îndreaptă într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?
B6.Q02. Cât de mulțumit sunteți de felul în care trăiți în România?
B6.Q03. În comunitatea în care locuiți, considerați că sunt oameni săraci?
B6.Q04. În momentul de față, cam cât la sută din populația din România considerați că este săracă?
B6.Q05. După părerea Dvs, care din următoarele afirmații se potrivește cel mai bine definiției de “oameni săraci”?
B6.Q06. După părerea Dvs, în România oamenii sunt săraci pentru că...?
B6.Q07.După părerea Dvs, considerați că oamenii sunt în risc de sărăcie în următoarele situații?: Nu au loc de muncă
B6.Q08.După părerea Dvs, considerați că oamenii sunt în risc de sărăcie în următoarele situații?: Sunt vârstnici
B6.Q09.După părerea Dvs, considerați că oamenii sunt în risc de sărăcie în următoarele situații?: Suferă de diverse adicții (alcool, droguri sau altele)
B6.Q10.După părerea Dvs, considerați că oamenii sunt în risc de sărăcie în următoarele situații?: Au dizabilitățti fizice sau psihice
B6.Q11.După părerea Dvs, considerați că oamenii sunt în risc de sărăcie în următoarele situații?: Provin din familii monoparentale
B6.Q12.După părerea Dvs, considerați că oamenii sunt în risc de sărăcie în următoarele situații?: Sunt de minoritate etnică rromă
B6.Q13. Pe o scală de la 1 la 10, unde 1 înseamnă “foarte nemulțumit” iar 10 înseamnă „foarte mulțumit”, cât de mulțumit sunteți de VIAȚA DVS ÎN GENERAL?
B6.Q14. Pe o scală de la 1 la 10, unde 1 înseamnă “foarte nemulțumit” iar 10 înseamnă „foarte mulțumit”, cât de mulțumit sunteți de SĂNĂTATEA DVS?
B6.Q15. Pe o scală de la 1 la 10, unde 1 înseamnă “foarte nemulțumit” iar 10 înseamnă „foarte mulțumit”, cât de mulțumit sunteți de VIAȚA DVS DE FAMILIE?
B6.Q16 După părerea Dvs, considerați că o persoană în România poate fi marginalizată sau exclusă din comunitate dacă se află în următoarele situații: Dificultati in achitarea lunara a facturilor
B6.Q17.După părerea Dvs, considerați că o persoană în România poate fi marginalizată sau exclusă din comunitate dacă se află în următoarele situații? Dificultati in asigurarea hranei zilnice
B6.Q18.După părerea Dvs, considerați că o persoană în România poate fi marginalizată sau exclusă din comunitate dacă se află în următoarele situații? Dificultati in procurarea / asigurarea elementelor electrocasnice
B6.Q19 Dupa parerea Dvs, care este cel mai important factor în România care genereaza saracie, dintre urmatoarele?
B6.Q20 Dupa parerea Dvs, care este cel mai important motiv SOCIAL pentru care oamenii sunt saraci în România, dintre urmatoarele?
B6.Q21 - Q21. Dupa parerea Dvs, care este cel mai important motiv PERSONAL pentru care oamenii sunt saraci în România, dintre urmatoarele?
B6.Q22. După părerea Dvs, considerați că în România implementarea politicilor publice și a programelor sociale îmbunătățesc sau nu situația oamenilor săraci?
B6.Q23. Dupa parerea Dvs, cine ar trebui sa fie principalul responsabil pentru combaterea saraciei în România, dintre urmatorii?
B6.Q24. În momentul de față, cât de mulțumit sunteți de bunurile pe care le dețineți?
B6.Q25. În ultimele 12 luni, cât de des ați reușit să economisiți bani?
B6.Q26. În ultimele 12 luni, cât de des ați fost nevoit să vă împrumutați pentru asigurarea traiului zilnic?
B6.Q27. Aveți dificultăți să acoperiți financiar cheltuielile de întreținere a locuinței?
B6.Q28. Aveți dificultăți să acoperiți financiar cheltuielile de asigurare a mesei zinice?
B6.Q29. Gospodăria dumneavoastră poate să acopere o cheltuială neprevăzută de 450 lei din propriile sale resurse, fără a apela la ajutorul financiar al altor persoane, gospodării sau instituţii?
B6.Q30. În ultimul an, considerați că situația economică a gospodăriei Dvs s-a îmbunătățit sau s-a înrăutățit?
B6.Q32. Și care ar fi venitul minim sub care familia Dvs nu ar putea supravietui?
B6.Q31. Ce venit lunar ar fi necesar familiei Dvs pentru un trai decent?
B6.Q32. Și care ar fi venitul minim sub care familia Dvs nu ar putea supravietui?
B6.Q33. Care sunt sursele de venit lunar din cadrul gospodăriei Dvs? Venit salarial
B6.Q34. Care sunt sursele de venit lunar din cadrul gospodăriei Dvs? Pensie
B6.Q35 Care sunt sursele de venit lunar din cadrul gospodăriei Dvs? Ajutoare sociale
B6.Q36 Care sunt sursele de venit lunar din cadrul gospodăriei Dvs? Alocatie de sprijin
B6.Q37 Care sunt sursele de venit lunar din cadrul gospodăriei Dvs? Ajutor de somaj
B6.Q38 Care sunt sursele de venit lunar din cadrul gospodăriei Dvs? Alocatie copii
B6.Q39 Care sunt sursele de venit lunar din cadrul gospodăriei Dvs? Bursa sociala scolara
B6.Q40 Care sunt sursele de venit lunar din cadrul gospodăriei Dvs? Indemnizatie persoane cu handicap
B6.Q41 Care sunt sursele de venit lunar din cadrul gospodăriei Dvs? Profituri din activitati comerciale
B6.Q42 Care sunt sursele de venit lunar din cadrul gospodăriei Dvs? Dobanzi
B6.Q43 Care sunt sursele de venit lunar din cadrul gospodăriei Dvs? Chirii
B6.Q44 Care sunt sursele de venit lunar din cadrul gospodăriei Dvs? Bani din strainatate de la membrii gospodariei
B6.Q45 Care sunt sursele de venit lunar din cadrul gospodăriei Dvs? Altul
B6.Q46. În următorii trei ani, considerați că nivelul cheltuielilor gospodăriei Dvs va crește, va scădea sau va rămâne la fel?
B6.Q47 - Pentru fiecare dintre urmatoarele lucruri de pe aceasta lista, va rog sa ne spuneti daca gospodaria Dvs si-l poate permite, in cazul in care vi-l doriti? : incalzirea locuintei?
B6.Q48 - Pentru fiecare dintre urmatoarele lucruri de pe aceasta lista, va rog sa ne spuneti daca gospodaria Dvs si-l poate permite, in cazul in care vi-l doriti? : Haine calduroase necesare iarna?
B6.Q49 - Pentru fiecare dintre urmatoarele lucruri de pe aceasta lista, va rog sa ne spuneti daca gospodaria Dvs si-l poate permite, in cazul in care vi-l doriti? : Doua perechi de incaltaminte solida?
B6.Q50 - Pentru fiecare dintre urmatoarele lucruri de pe aceasta lista, va rog sa ne spuneti daca gospodaria Dvs si-l poate permite, in cazul in care vi-l doriti? : Cumpararea medicamentelor necesare?
B6.Q51 - Pentru fiecare dintre urmatoarele lucruri de pe aceasta lista, va rog sa ne spuneti daca gospodaria Dvs si-l poate permite, in cazul in care vi-l doriti? : Platile la timp pentru intretinerea locuintei (apa, curent, etc.)?
B6.Q52 - Pentru fiecare dintre urmatoarele lucruri de pe aceasta lista, va rog sa ne spuneti daca gospodaria Dvs si-l poate permite, in cazul in care vi-l doriti? : Cumpararea de haine noi, si nu la mana a doua?
B6.Q53 - Pentru fiecare dintre urmatoarele lucruri de pe aceasta lista, va rog sa ne spuneti daca gospodaria Dvs si-l poate permite, in cazul in care vi-l doriti? : O masa cu carne, pui sau peste o data la doua zile, daca dori?i acest lucru?
B6.Q54 - Din punctul de vedere al veniturilor din familia Dvs., în ce categorie credeti ca va încadrati cel mai bine?
B6.Q55. Cât de repede credeți că cineva apt pentru a munci își poate găsi un loc de muncă în zilele noastre?
B6.Q56 - Ce actiuni întreprindeti personal pentru a-i ajuta pe cei saraci din comunitatea in care traiti? : Donez hainele de care nu mai am nevoie?
B6.Q57 - Ce actiuni întreprindeti personal pentru a-i ajuta pe cei saraci din comunitatea in care traiti? : Donez bani ONG-urilor caritabile ?
B6.Q58 - Ce actiuni întreprindeti personal pentru a-i ajuta pe cei saraci din comunitatea in care traiti? : Dau bani saracilor?
B6.Q59 - Ce actiuni întreprindeti personal pentru a-i ajuta pe cei saraci din comunitatea in care traiti? : Cumpar obiecte confectionate sau vandute de saraci?
B6.Q60 - Ce actiuni întreprindeti personal pentru a-i ajuta pe cei saraci din comunitatea in care traiti? : Lucrez ca voluntar in ONG-uri caritabile?
B6.Q61 - Ce actiuni întreprindeti personal pentru a-i ajuta pe cei saraci din comunitatea in care traiti? : ii ajut pe cei saraci sa isi gaseasca un adapost ?
B6.Q62 - Ce actiuni întreprindeti personal pentru a-i ajuta pe cei saraci din comunitatea in care traiti? : ii ajut pe cei saraci sa aiba o masa calda ?
B6.Q63 - Ce actiuni întreprindeti personal pentru a-i ajuta pe cei saraci din comunitatea in care traiti? : ii ajut pe cei saraci sa aiba acces la servicii medicale si sociale ?

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Help Desk
Help Desk
Help Desk